SEO Uyumlu Web Tasarım

Siteleri arama motoru dostu hale getirmek, site tasarlamak ve geliştirmek için son yıllarda seo uyumlu web tasarım çok önemli bir hal almıştır. Bir web sitesinin Google dostu olması her sayfanın verimli bir şekilde taranmasına imkan tanımakla birlikte aynı zamanda etkin bir şekilde yorumlanmasına ve dizine eklenmesine de vesile olmaktadır. Sitenin dizine eklenmesi ile birlikte kullanıcılar tarafından yapılacak olan aramalara göre alaka düzeyi en yüksek olan sonuçlar hazırlanmaktadır. Hazırlanan SEO stratejileri ne kadar iyi olursa ve ekip ile site tasarımı aşaması ne denli entegre olursa sitenin de ilk sıralarda yer alma şansı bir o kadar yüksek olacaktır.

Seo uyumlu web site aynı zamanda kullanıcılar ile doğrudan buluşmanıza da imkan tanır. Çünkü her gün Google gibi arama motorlarını kullanan kişiler Google’da ilk sayfada yer aldığından dolayı bir sayfayı tercih etmektedir. Bu da organik trafikte doğrudan bir artışa sebep olacaktır. SEO dostu bir web site tasarlamanız yani seo uyumlu site yapmak bu sebeple oldukça önemlidir. Peki Seo uyumlu web tasarım nasıl yapılır biraz da bundan söz edelim. Bu aşama sayfa içi ve sayfa dışı optimizasyon olarak ikiye ayrılmaktadır;

  1. Sayfa içi optimizasyon stratejileri
  2. Doğru anahtar kelimelerin seçilmesi ve bunların doğru kullanılması
  3. Başlık etiketlerinin, meta açıklamalarının ve başlık etiketlerinin doğru kullanılması
  4. Arama motorları içerisinde URL yapısının oluşturulması
  5. Metin, resim, liste gibi farklı içerik türlerinin kullanılması
  6. Responsive web sitelerinin oluşturulması
  7. Tutarlı bir web görünüm oluşturulması
  8. Sayfa dışı optimizasyon stratejileri
  9. Web sitelerine bağlantı kazandırma
  10. Arama motorları tarafından kullanılan sıralama stratejilerinin farkına varma
  11. Rakip analizi yapma
  12. Yetkili olan web sitelerinden gelen bağlantıların kazandırılması

Seo uyumlu site şayet doğru bir şekilde oluşturulursa bu durumda iyi bir kullanıcı deneyimi sağlanacaktır. En iyi web sitesinin kullanıcılara en faydalı olanı olduğu unutulmamalıdır. Bu amaçla pazarlama hedeflerine sizleri ulaştıran, arama motorlarında ilk sıralarda yer alan bir web sitesine sahip olmak için doğru adrestesiniz. Web ajansı arayışlarınıza akılcı ve pratik çözümler sunan firmamı ile iletişime geçebilir ve Seo eklentileri ile sizler de organik kullanıcı trafiğinizi artırabilirsiniz.