Kurumsal Kimlik Nedir?

Kurumsal Kimlik

Son dönemlerde marka değeri oluşturmanın hem büyük organizasyonel yapılar hem de kobiler için sağladığı ekonomik kazanca kurumsal kimlik nedir sorusunun yanıtını aramaya yöneltti. İçini dolduramadığımız ancak sıklıkla karşımıza çıkan bu terimi Dijiton olarak, biraz daha somut bir hale getirerek açıklamak istiyoruz: Süslü plaza teriminden çok kurumsal kimlik oldukça komplike bir konu olmaktadır. Ülkedeki en iyi döneri yapmasına rağmen mahallesinden başka bir noktada tanınmayan dönerci ile tüm ülke genelinde bilinen ve zincir restoranları bulunan dönerci arasındaki farkı ortaya koyar.

Farz edin ki evinizi sıfırdan döşeyeceksiniz. Mobilya mağazalarını rastgele gezip beğendiğiniz ve o an kafanıza esen her şeyi alıp eve geçtiğinizi düşünün. Sonrasında da evin şekliyle, birbiriyle ve evinizin metrekaresi ile uyumlu bu yeni eşyalar ile uğraşmak durumunda kalıyorsunuz. Bu işi peki şöyle yapsak nasıl olurdu sizce? İlk olarak kafanızda bir dekorasyon fikri belirleseydiniz sonrasında da o stilinize göre iki ya da üç renk belirleseydiniz. Hangi alan için nasıl eşya koyacağınızı ve alınan eşyaların genel ölçülerinin nasıl olması gerektiği ve hangi amaç ile kullanılacağı hesaplansaydı. Ardından da bütün bu eşyalar ile uyum sağlayabilecek halılar, biblolar, perdeler vs.. Sonuç olarak hepsi işinize yarayacak eşyalar ile evin şekli ve ürünlerin birbirleri ile uyumlu bir dekorasyon bütünlüğü elde etmiş olursunuz. Ayrıca evinize gelecek olan insanlar eşyalarınızın dizili olduğu mekândan çok ruhu bulunan ve kendine özgü bir kimliği yansıtan bir yaşam alanı görmüş olurlar. Bu sayede inanın ki eviniz uzun süre akıllarda kalıcı bir yer edinebilirdi. Bu planlı, akılda kalıcı ve birbirleri ile bağlantılı olan sistemli kurgu ile çok benzerlik gösteren kavram aslında kurumsal kimlik dediğimiz kavramı ifade ediyor. Markanın sloganı ve adı, amblemi, logo tasarımı kataloğu ya da menüsü, mağaza veya restoranın dekorasyonu, çalışanların kıyafetleri, iletişim dili net, uyumlu ve gerçekçi bir mesaj iletme hedefinde olan plana kurumsal kimlik tasarımı denilmektedir.

Neden Kurumsal Kimlik Tasarımı

Herhangi Bir restorana girdiğinizde dekorasyonundan, menüsünden, personelin tarzından logosuna kadar her bir detay bir bütünlük ifade ediyor ise o mekân zihninizde hem bir karakter hem de bir kimlik kazanacaktır. Aynı zamanda size özel hizmet verildiği izlenimi başarıyla size aktarılmış olacaktır. Bütün bu bütünlük o restoranda yemek yiyip, gelip geçtiğiniz bir nokta olmaktan uzak kalıp bir marka şekline bürünecektir. Bahsi geçen bu bütünlüğü yani kurumsal kimliğinizi doğru bir şekilde kurgulamak oldukça önemli bir detaydır.

Kurumsal Kimlik Tasarımları

Marka kurgusu oluşturma, şirketlere, kobilere ve hatta ki kişilere verilen hizmet ile ilgili olarak ayırt edilmesi gereken bir imaj sunma hususunda uzman kişiler aracılığı ile kurumsal kimlik açığa çıkartılır. Burada ki önemli detay hizmet veya satılan ürün, yöresel yapı, iş bölgesi, hedeflenen kitle gibi konuları içermektedir. Sonrasında da bu detaylar göz önüne alındığında bahsi geçen kobinin ortaya koymuş olduğu farklılık ön planda tutularak amblemiyle, logosuyla, üniformasıyla, internet sitesi tasarımıyla, dekorasyonuyla bir bütünlük simgeleyen kurgu sağlanmaktadır.

Kurumsal Kimlik Tasarımında Neden Dijiton?

Dijiton, sayısında ki her geçen gün artan ve ekonomideki de oldukça güçlü etkisi bulunan kobilerin kurumsal bir hal alması yolunda çözümler üretmek üzere deneyimli, yetenekli tasarımcılar ile birlikte şirketleri bir araya toplamayı amaçlayan bir platformdur. Şirketlerin ihtiyaçlarına yönelik uygun onlarca farklı kurumsal kimlik çalışmasında bulunan tasarımcılar, bu çalışmalarını kobilerin beğenisine sunmakta. Yıllardır sadece dev markaların veya büyük zincirlerin ulaşma sağlayabileceği lüks olan kurumsal kimlik tasarımını ve markalaşma hususunda ki aranılan profesyonel destek konusunda kobileri, seçenekli olarak Dijiton’da bulabilir. Farklı seçenekleri bir arada görmek ve detaylı bilgi almak için fiyatlarımız bölümünü inceleyebilir ya da anında size özel oluşturulan teklifler için uzmanlarımızdan teklif isteyebilirsiniz.