Hosting Nedir? Web Hosting Nedir?

Bir sitesi kurmayı düşünüyorsanız eminiz siz de hosting ne demek merak ediyorsunuz. Web hosting internet üzerinde bir web sitesinin barınması amacı ile yer satın almayı ifade etmektedir. CSS ya da HTML gibi türü fark etmeksizin site içeriklerinin çevrim içi olarak görüntülenebilmesi için bir sunucu gerekmektedir. İçerikler bu sunucuya yerleştirilmekte ve kullanıcılar çağırdığında önlerine gelmektedir. Peki web hosting nedir, ne işe yarar? Sunucular aslına dünyanın ta öteki ucunda yer alan kullanıcıların sitenize bağlanmasını sağlamaktadır. Web barındırma hizmeti olarak firmalar tarafından sunulan bu hizmet çeşitli bağlantılara da sahiptir. Ayrıca ölçeği fark etmeksizin büyük bir şirket web sitesi ya da blogların da barındırma hizmeti alması gerekmektedir.

Web hosting internet üzerinde çevrimiçi bir varlık oluşturmaya yaramaktadır. Web siteleri için güvenlik oldukça önemlidir. Barındırma hizmetlerinin ücretleri ise piyasada oldukça değişken halde bulunmaktadır. Siteniz için doğru bir web hosting tercih etmeniz ise doğru kaynaklara erişimi mümkün kılmaktadır. İşletmelerin bu gün neredeyse hepsi çevrim içi olarak varlıklarını sürdürmektedir. Çalışan ve arananları kusursuz bir şekilde kullanıcıların önlerine seren sitelerin bulunması kullanıcıların en temel beklentisi olmaktadır.

Şayet bir web sitesi sahibi olmak istiyorsanız kesintisiz ve kusursuz olarak çalışan web hosting sahibi olmanız gerekecektir. Sunucu alana bağlanacak olan bir web sağlayıcısı bulunması demek de sizler için bir veli nimet olacaktır. Tüm dosyaların, veri tabanlarının, bağlantıların depolanmasına yardımcı olan bu sunucular alan adının arama çubuğuna yazılması ile birlikte ana makine tarafından aranan verilerin gönderilme süreçlerini ifade etmektedir. Web barındırma hizmeti alırken de elbette ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmalısınız.

Sitenizin yönetilmesi, belirli görevlerin yerine getirilmesi vb. için aslen çok da fazla kod bilinmesine gereksinim yoktur. İçerik yönetim sistemleri üzerinden oldukça kolay bir şekilde site yönetimi sağlanabilmektedir. Dijiton firmamız web barındırma sunmakla birlikte aynı zamanda;

  • SSL sertifikaları
  • Geliştirici araçlar
  • E-posta barındırma
  • Otomatik web site yedekleme

Gibi daha pek çok hizmeti de sunmaktadır. Web barındırma ile ilgili olarak merak ettiklerinizi firmamız ile iletişime geçerek sorabilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.

Hosting Nedir?

Hosting Nedir?

İnternet siteleri de tıpkı gerçek hayattaki siteler gibi bir arazi üzerine kurulurlar. Bir internet sitesini yayınlamak için gerekli olan sanal araziye “hosting” adı verilir. İngilizce bir terim olan hosting, dilimize “web barındırma alanı” ya da “barındırma alanı” olarak çevrilebilir.

Hosting; web sayfanıza ait tüm dosyaların, yılın 365 günü bir bilgisayarda saklanması ve erişime açık tutulması hizmetidir. Bu bilgisayarlara ise “server” veya “web sunucusu” adı verilir.

Web sunucuları, evinizde ya da ofisinizde bulunan bilgisayarlardan donanımsal olarak daha özellikli makinalardır. Serverlar; “datacenter” veya “veri merkezi” olarak adlandırılan yerlerde barındırılırlar. Veri merkezleri; çok yüksek hızlı internet bağlantısına sahiptir, elektrik kesintileri yaşanmaz, sel ve deprem benzeri doğal afetlere karşı korunaklıdır. Bu sebeple, siteleriniz her koşulda ziyaretçilerinin erişimine açık olur.

Hosting Ne İşe Yarar?

Web sitenizin içindeki resimler, yazılı içerikler, fonksiyon dosyaları, kısacası sitenin yayınlanması için gerekli olan her şey hosting hesabınızda saklanır. Ziyaretçiler web tarayıcısına sitenizin adresini yazdığında, sitenize ait dosyaların barındırıldığı sunucuya yönlendirilir. Bir hosting hesabına sahip olmadan, sitenizi web üzerinde yayınlamanız mümkün değildir.